Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ



Η εταιρία Ελληνικές Μικροζυθοποιίες Α.Ε. προχώρησε από την 1η Ιανουαρίου του 2010 σε αλλαγή της εταιρικής της επωνυμίας σε Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε., σε συνέχεια της εξαγοράς – το Φεβρουάριο του 2009 – και μετέπειτα απορρόφησης της “παλαιάς” Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε., πρώην συμφερόντων του κ. Β. Κουρτάκη, διατηρώντας όλα τα υπόλοιπα εταιρικά στοιχεία αμετάβλητα. Η «νέα» πλέον Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε., με 75 συνολικά εργαζόμενους, είναι κάτοχος των σημάτων της παλαιότερης, καθώς και της πιο ιστορικής ελληνικής μπύρας, της Fix Hellas, της οποίας η εμφιάλωση της πρώτης φιάλης έγινε το Μάρτιο του 2010.
Οι εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας βρίσκονται στην περιοχή της Ριτσώνας, στην Εύβοια. Το νέο, υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της εταιρείας, εκτείνεται σε χώρο 7.500 τ.μ., εντός οικοπέδου 25 στρεμμάτων, και το ύψος της πρόσφατης επένδυσης επέκτασης και εκσυγχρονισμού του ανέρχεται σε περίπου 16 εκατ. ευρώ. Σήμερα, η δυνατότητα παραγωγής του ζυθοβραστηρίου ανέρχεται στα 250.000 εκατόλιτρα μπίρας, ετησίως. Το εργοστάσιο διαθέτει τρεις γραμμές εμφιάλωσης, μία για κάθε τύπο συσκευασίας που εμφιαλώνεται η μπίρα Fix Hellas. Τα κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί στην εταιρεία, από την ίδρυσή της, αγγίζουν συνολικά τα 30 εκατ. ευρώ.
Η Fix Hellas διατίθεται σε συσκευασίες επιστρεφόμενων μπουκαλιών, των 500 & 330 ml., αλουμινένιων κουτιών των  500 & 330 ml. και σε βαρέλι των 30 & 50 lt. Επίσης, θα κυκλοφορήσει και σε «παραδοσιακό» one way μπουκάλι των 330 ml.
Έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της Fix Hellas σε πολλές μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και βέβαια συνεχίζεται εντατικά, ώστε έως τέλος Μαΐου περίπου, το προϊόν να είναι σε όλους τους μεγάλους αλλά και τους μικρότερους χώρους των σουπερμάρκετ, σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η Fix Hellas είναι ήδη διαθέσιμη από τις περισσότερες κάβες λιανικής, καθώς και από αρκετές ταβέρνες, εστιατόρια, ψητοπωλεία, μίνι-μάρκετ, καταστήματα ψιλικών και περίπτερα.
Η Fix Hellas είναι η πιο ιστορική ελληνική μπύρα και αντιπροσωπεύει μια «σταθερή αξία» του παρελθόντος. Με την άφιξή της, μεταφέρει στο παρόν τις όμορφες αναμνήσεις με τις οποίες συνδεόταν και τις αναβιώνει βάσει των σημερινών δεδομένων, της σύγχρονης καθημερινότητας. Θα κάνει τους παλαιότερους να «ξαναθυμηθούν» και τους νεότερους να δοκιμάσουν μια «γευστική εμπειρία». Η νέα Fix Hellas αποτελεί ένα ποιοτικό και «έντιμο» ελληνικό προϊόν, που είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας και της προσπάθειας Ελλήνων επιχειρηματιών να θέσουν στη διάθεση των καταναλωτών ένα προϊόν αντάξιο της ιστορίας και της φήμης του, σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή:  http://www.beer.gr/brewery/477-oz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου